שותפות ישראל טורונטו

בת ים

בת ים הינה עיר אשר קהילת האתיופים בה צומחת בקצב מהיר. על אף היותה במיקום מרכזי יחסית ושכנה לתל אביב, בת ים ממוקמת בשוליים של ישראל. קרוב ל-45% מתושבי בת ים הינם מאתיופיה ומדינות הגירה נוספות.

 

70% מאוכלוסיית העיר גרים קרוב או מתחת לקו העוני כאשר יותר ממחצית הגברים בגילאים 18-64 מובטלים. המהגרים החדשים ביותר סובלים מקשיי שפה וניחנים ברמת חינוך נמוכה המונעת כניסתם לבתי ספר. 40% מהנוער האתיופי מוגדרים כנוער בסיכון, ומתוך אלו הנרשמים לבתי ספר, רק 40% עוברים את מבחני הבגרות.

 

בהינתן בסיס מסחרי ותעשייתי מינימאלי, בת ים מסתמכת על מימון ממשלתי ומיסי עירייה. התמיכה הממשלתית מבוססת על מספר הנרשמים לבתי הספר, ללא התחשבות במצב הסוציו-כלכלי של העיר. כתוצאה מכך, מערכת החינוך בעיר נמצאת במימון חסר באופן קבוע. נוסף על כך, ישנה העובדה כי להורים אין יכולת לממן שיעורי עזר או פעילויות נוספות לאחר הלימודים, שכן רבים מתקשים לממן את ציוד הלימודים הנדרש לילדיהם.

 

קהילת טורונטו מאמינה כי שילוב מוצלח של הקהילה האתיופית יהודית בחברה הישראלית הינו הכרחי לעתיד הכלכלי והחברתי של ישראל.

מחויבות ישראלית- השותפות מחזקת את היחסים בין העיר בת ים לטורונטו, תוך הגברת הזהות היהודית וחיזוק הקשרים בין ישראל לצעירי טורונטו. מעל ל-1,000 קנדים מתנדבים בבת ים כל שנה. מרבית המבקרים מגיעים בתוכניות מאורגות כגון תגלית, דרך פדרציית הקהילות היהודיות ושותפות ישראל קנדה. החוויות אשר המבקרים חווים מחזקות את מחויבותם לישראל ומחזקות את כישורי ההנהגה שלהם.